Szép lett a játszótér, csak a gyerekekre veszélyes

Betonszegély, villanyvezeték és gyulladást okozó szálkák az attrakciók között.

MNO
2016. 07. 27. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444.hu által megénekelt hajmeresztő történetből a legkevésbé bicskanyitogató mozzanat, hogy fű, azaz mulcs alatt, nyílt közbeszerzés mellőzésével, hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljáráson sikerült nyertest találni.

A Mátyás király játszóteret egy újságírói kérdés hívta életre, legalábbis a polgármester, Nagy Gábor Tamás elmondása szerint. Az átadón készült felvételeken csupa boldog szülő és gyermek látható, azonban ez hamar megváltozott. Az átadó után „technikai okok” miatt néhány napra be is zárták a létesítményt.

Ezt követően futószalagon jöttek a problémák, de a szülők sirámai nem hatották meg az önkormányzatot, ezért saját pénzen szakértőt fogadtak – derül ki az írásból. A szakértők megállapították, hogy a hét új játékból hat veszélyes, 32 pontba szedték a problémákat:

A mulcs fenyőkéreg, amit előszeretettel alkalmaznak parkokban borítóanyagként, amely tele volt szálkákkal. A cikk idézi az ELTE biológia tanszékének megállapításait: A játszótér használata közben a gyermekek bőrébe a mulcsból származó apró „tüskék szúródnak” állandóan, ezeket a fájdalmat és gyulladást és komoly irritációt okozó „tüskéket” leginkább csak csipeszekkel lehet eltávolítani. (…) elképesztő mennyiségben fordulnak elő.

A játszóteret bezárták, egyes pletykák szerint azért, mert egy kisgyerek leesett és úgy megütötte magát, hogy a mentők vitték el.

A portál megkereste több kérdéssel is az önkormányzatot, ahol azt a választ kapták, hogy később tudnak csak választ adni, mert hát, ugye, nyaralnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.