Szijjártó: A kvóta az ostobaság elvén alapul

A külügyminiszternek az Európai Bizottság elnökéről is megvolt a véleménye.

MTI
2016. 07. 30. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető ezt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy az EB vezetője az osztrák Kurier című napilapnak úgy nyilatkozott: veszélyt jelent a jogbiztonságra, ha mostantól a Tanács és az Európai Parlament összes határozatáról népszavazásokat szerveznek. Kijelentette azt is, hogy a betelepítési kvótarendszer a szolidaritás elvén alapul.

Szijjártó Péter megfogalmazása szerint a kötelező betelepítési kvóta az „ostobaság elvén alapul”, és a magyar embereknek joguk van véleményt mondani sorsfordító kérdésekben. Különösen akkor – emelte ki a magyar miniszter –, amikor a már itt lévő vagy most érkező, de „beilleszkedni képtelen bevándorlók terrortámadásai és gyilkosságai” szinte mindennapossá váltak Európában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.