Vizsgálják, miért ment Répcelak helyett Sárvárra az InterCity

Azt mondták, „technikai probléma adódott”.

MTI
2016. 07. 27. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírportál beszámolója szerint az útiránytól eltérő sárvári vasútállomáson az utasok nem hagyhatták el a szerelvényt, a kalauz fél óra várakozás után tájékoztatta őket arról, hogy „technikai probléma adódott”. Az IC végül visszaindult Porpácra, majd onnan már a megfelelő irányba folytatta az útját.

A történtekkel kapcsolatban az MTI megkeresésére a GYSEV Zrt. közleményt küldött, amely szerint a szerda reggel 6.50 perckor Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es számú InterCity vonatot „Porpác állomáson helytelen irányba, Sárvár felé közlekedtették”. A vonat Sárváron visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább.

Az InterCity a téves útirány miatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett. A GYSEV megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását.

A cég a kellemetlenségekért az utasok elnézését kérte, és közölte azt is, hogy „amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.