Volner-ügy: nem volt bűncselekmény

A Jobbik frakcióvezetőjének megfigyelési ügyében a Gödöllői Járási Ügyészség hozott döntést.

MNO
2016. 07. 28. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

###HIRDETES###

Kereken egy hónapja közölt fotókat a bozótosban egy nő társaságában lévő Jobbik-frakcióvezetőről, Volner Jánosról a kormányközeli Ripost online bulvárlap. Volner szerint titkosszolgálati eszközökkel folytatott magánnyomozás zajlott ellene, egy magánszemély pedig feljelentést tett az ügyben.

Ezt utasította el bűncselekmény hiányára hivatkozva a Gödöllői Járási Ügyészség, ahová a Központi Nyomozó Főügyészség tette át az ügyet, mert szerintük a politikus megfigyelése nem kötődik hivatalos tevékenységhez, hanem magánjellegű. „A Gödöllői Járási Ügyészség megvizsgálta a feljelentést, de nem talált bűncselekmény elkövetésére utaló adatot, ezért elutasította azt” – ezt mondta Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a kormányközeli tanácsadó, Habony Árpád bulvárlapjának, a Lokálnak.

###HIRDETES2###

A kormányközeli bulvárlap egyébként azt is tudni véli, hogy a Volner János társaságában látott nő a Jobbik parlamenti frakciójának jogásza.

Magántitkok és köztitkok

„[…] mi lesz a következő: míg az alelnökről a Ripostba mennek a fotók, addig a kis helyi vezetőt elég lesz zsarolni a képpel, és egy kis információcsepegtetésre rábírni? Sajnos ez az egész nagyon emlékeztet egy korábbi időszakra. Titkok pedig vannak bőven most is, csak nem mindegy, hogy egy képviselő magánéleti vagy a hatalom közérdekű titkairól van szó” – írta július elején a Magyar Nemzet véleményrovatában Lakner Dávid. A publicisztikát itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.