Beszervezte-e Irma Vizoviczki Lászlót?

Továbbra is rejtély, eljutott-e az ügyészséghez a Kubatov Gábornak írt tízoldalas levél.

2016. 08. 02. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszámolója szerint a beszervezés 1989–90 körül történt, amikor egy prostitúciós ügy miatt a „Főnököt” letartóztatták. Varga úgy tudja, Vizoviczkinak heti vagy havi rendszerességgel kellett jelentést írnia vagy szóban beszámolnia a budapesti éjszakai életről. Arról is beszélt az ügyészeknek, hogy egyik megvett rendőrük egy komolyabb összegért elvállalta egy gyilkosság megszervezését is.

Az N1TV-nek nyilatkozott Vizoviczki egykori belső ellenőre is. A nő szerint a vádhatóság pontos képet kaphatott arról, hogyan folyt a drogkereskedelem Vizoviczki szórakozóhelyein, de mivel vádalkut kötött az azt irányító Varga Istvánnal, így ezekben az ügyekben eljárást sem indítottak.

Eközben továbbra is rejtély, hogy eljutott-e az ügyészséghez az a tízoldalas levél, amelyet Vizoviczki László írt Kubatov Gábor Fidesz-alelnöknek a szabadulása érdekében még 2013-ban, és amelyet a kormánypárti politikus – elmondása szerint – kézhezvétele után 24 órán belül továbbított az illetékes hatóságoknak. Megkeresésünkre Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője azt mondta: mivel az ügyben két szocialista országgyűlési képviselő, Molnár Zsolt és Bárándy Gergely kérdéseket tett föl Polt Péternek, és azok részben erre a bizonyos levélre vonatkoznak, ezért a legfőbb ügyész válaszáig a KNYF nem nyilatkozhat.

Bár a nyomozók a Vizoviczki László villájában tartott 2013. februári házkutatáskor megtalálták ezt a levelet, annak az első két oldala hiányzott. Az N1TV szerint a házkutatáskor lefoglalt, nyolcoldalas levélben Vizoviczki azt kérte, hogy a fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért és a kampányban nyújtott támogatásért cserébe Kubatov segítsen neki a szabadlábra kerülésben. Később, 2013 májusában kiengedték, ám rövidesen ismét letartóztatták, és csak a napokban került ismét házi őrizetbe, miután valaki kifizette érte a 250 milliós óvadékot. Vizoviczkit és több tucat bűntársát (köztük rendőröket) vesztegetéssel, adócsalással és más bűncselekményekkel vádolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.