Ennyi volt: lebontják a gödöllői városházát

A főtéri épület életveszélyessé vált.

MTI
2016. 08. 02. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péterfi Csaba korábban azt közölte, hogy a tervbe vett rekonstrukció miatt, annak befejezéséig a több mint ezer négyzetméteres ingatlanból 2015. október végén valamennyi hivatal kiköltözött, átmenetileg öt helyen fogadják az ügyfeleket. Mostanra kiderült, hogy a felújítás körülbelül 1,5 milliárd forintba kerülne, mert az épület statikailag is meggyengült, életveszélyessé vált – jelezte a kommunikációs igazgató.

Hozzátette, mivel a kormányhivatal nem kíván hozzájárulni a költségekhez, az önkormányzat pedig nem képes azokat egyedül fedezni, a kritikus állapotú épület lebontása mellett döntöttek. A főtéren felszabaduló terület a helyi lakosság többségi véleménye szerint a főtér parkját gyarapíthatná, illetve játszótér épülhetne ott, de egy területhasznosítási pályázatot is kiírtak. Ennek eredményhirdetése szeptemberben várható.

A régi városháza épületének bontása ősszel, legkésőbb tavasszal kezdődhet meg. Az önkormányzat központi irodái a tervek szerint a jelenleg is használt, a korábbihoz képest szűkösebb helyen, a városi múzeum melletti régi banképületben maradnának. Az ingatlant hamarosan bővítik, illetve felújítják, a munkálatokra mintegy hatszázmillió forintot szánnak – közölte Péterfi Csaba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.