Fico odacsapott a budapesti zászló miatt

Szlovákia budapesti nagykövetsége kitűzte a szivárványos lobogót.

MTI
2016. 08. 01. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Szlovák Köztársaság egy demokratikus ország, amely nem kötődik egy ideológiához és valláshoz sem, illetve nem részesíti előnyben a lakosság semmilyen csoportjait. A Szlovák Köztársaság kormányfője elvárja, hogy az ország képviselői, köztük a nagykövetek is tiszteletben tartsák ezt az alkotmány által is megerősített tényt” – olvasható az MTI-nek is eljutatott közleményben, amelyben a szlovák miniszterelnök leszögezi: elfogadhatatlannak tartja, hogy az ország külképviseletére a szlovák és az európai uniós zászlón kívül bármilyen más zászlót is kihelyezzenek. Hozzáteszi: ennek értelmében a miniszterelnök elvárja, hogy a Szlovák Köztársaság kül- és európai ügyekért felelős minisztériuma a jövőben elébe megy a mostanihoz hasonló „elfogadhatatlan” lépéseknek.

„Szlovákia uniós elnökségének össztársadalmi jellege van, s egyik célja az EU alapértékeinek támogatása. Ezek közé tartozik az emberi jogok – köztük a kisebbségekhez tartozó személyek jogainak – elfogadása is – írta Robert Fico nyilatkozatára kiadott válaszközleményében a szlovák külügyminisztérium, amely szerint ennek alapján került a szlovák uniós elnökség által támogatott rendezvények közé a Budapest Pride is, és ennek keretében tették ki a budapesti nagykövetség épületére a szivárványos zászlót is.

A külügyminiszter ugyanakkor utalt arra, hogy a budapesti szlovák nagykövet minderről előzetesen nem egyeztetett a szaktárcával – derült ki a közleményből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.