Kinevezték az összhaderőnemi parancsnokság parancsnokát

A jövőben is rátermett vezetők kerülnek majd a különböző parancsnoki beosztásokba – mondta a miniszter.

MTI
2016. 08. 01. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői székesfehérvári kinevezési ünnepségen Simicskó István kiemelte: Huszár János egész életét a katonai hivatásnak szentelte. „A vezérőrnagy végigment a ranglétrán, szinte minden magyar helyőrségben szolgált, a honvédség iránti elkötelezettsége egyértelmű” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: a parancsnoki kinevezését rátermettség alapján döntötte el.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a jövőben is rátermett vezetők kerülnek majd a különböző parancsnoki beosztásokba.

Simicskó István szerint egy jó katonai vezetőnek az állomány részére egyértelmű feladatokat kell szabnia, de azok végrehajtása csak úgy lesz hatékony, ha értik a katonák, mi a feladatuk. Úgy véli, a szigorú, hierarchikus rendben működő katonaságnál fontos, hogy emberszámba vegyék a honvédeket, kulcskérdés az ember- és a katonaközpontúság, a megbecsülés, amikor újabb és újabb feladatokat várnak el tőlük.

Megjegyezte, hogy a kormány éppen emiatt döntött a honvédség megújítása mellett, amely a 2016 és 2026 közötti időszakban komoly minőségi változásokon, technikai fejlesztéseken megy keresztül, nem feledkezve meg az illetmények emeléséről és az egyéni felszerelések javításáról.

A miniszter rámutatott, hogy a Magyar Honvédség komoly erőpróbákkal, növekvő feladatokkal áll szemben, és jól oldja meg őket, amiért köszönet illet minden parancsnokot és katonát. Mint mondta, a civil társadalom részéről pozitív a visszajelzés a magyar katonák munkáját illetően, miközben a nemzetközi megítélésük is jelentősen erősödött a válságövezetekben végzett magas színvonalú munkának köszönhetően.

Huszár János beszédében kiemelte: beosztása nem kívánság, hanem megtisztelő szolgálat, amelyet felelősséggel fog végezni. Mint mondta, közel negyvenéves pályafutása alatt megtanulta, hogy a szervezet vezetése, a tevékenységek támogatása sokkal több, mint egy izgalmas feladat.

Közölte, februárban egy jól működő parancsnokságot vett át, amely a Magyar Honvédség feladatainak döntő többségét képes ellátni. Úgy véli azonban, a még hatékonyabb működéshez néhány változásra szükség lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.