Kósa: A migráció el fogja mosni a kontinenst

Meg kell védeni a határokat – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján.

MTI
2016. 08. 02. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemet kell mondani a migrációra, meg kell védeni a határokat, az európaiak biztonságát pedig garantálni kell – sürgette a politikus, aki szerint az Európai Unió álszent magatartást folytat, ha továbbra is a befogadás politikáját képviseli.

Kósa Lajos mindezek miatt szükségesnek nevezte, hogy a magyarok véleményt mondhassanak az október 2-ai kvótareferendumon, amelyen reméli, minél többen részt vesznek, és nemet mondanak a kényszerbetelepítésre.

A frakcióvezető kifejtette: az elmúlt időszak európai terrorcselekményeinek mindegyikéről kiderült, hogy „migrációs hátterű”, ráadásul Európában „a migráció kezdete óta ugrásszerűen nőtt a nők elleni erőszakos cselekmények száma”.

Az érkezők döntő többsége illegális bevándorló – folytatta –, „aki eleve tudatos törvénysértéssel kezdi az életét az EU-ban”, a migrációs nyomás pedig nem csökken, több millióan akarnak Európába jönni.

„Ha segíteni akarunk ezeken az embereken, akkor nem Európában kell rajtuk segíteni, hanem azokon a területeken, ahol ők élnek” – tette hozzá Kósa Lajos.

Arra a kérdésre, hogy hány állami vezető utazik a riói olimpiára, Kósa Lajos azt válaszolta: nem tudja a pontos számot, de a sajtóból úgy értesült, heten – köztük az állam- és a kormányfő –, ami szerinte nem nagy létszám. Megjegyezte, egy olimpia megrendezésére pályázó ország esetében lehet, hogy akár még több is elképzelhető lenne.

Az egyes útépítések leállításáról, elmaradásáról szóló sajtóhíreket – szintén kérdésre – légből kapottnak minősítette. Elmondta: olyan beruházások előfordulnak, amelyeknél tervezési problémák merültek fel, de olyan útépítési tervről nincs tudomása, amelyet végleg töröltek volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.