Meleg étel nélkül maradt az esztergomi kórház

Magyarország, 2016 nyara.

MTI
2016. 08. 02. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus – tudatták sajtóhírekre reagálva. Közleményük szerint a Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból, a jelenlegi átmeneti időszakban az intézmény hideg élelmet biztosít a betegeknek.

Mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére.

Közlésük szerint ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek, így várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az intézmény a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

A következő egy hétben a hideg élelmezés keretében a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot biztosítanak, amelyet dietetikus állít össze a betegek betegségének megfelelő módon.

A hideg élelmezésnél sem egyszerű szendvicset kapnak a betegek, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket, gyümölcsöt – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.