Száznegyvenmillió forintba kerül az idei tűzijáték

Több mint húszezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel.

MTI
2016. 08. 02. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár, aki a nap folyamán sajtótájékoztatót is tartott a témában, közölte: több mint húszezer pirotechnikai eszközt lőnek fel a szakemberek a tűzijáték alatt.

Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban ünnepelhessen augusztus 20-án. Biztosan több rendőrt fognak látni az ünneplők, mint az elmúlt években, járőrök ellenőrzik a forgalmat és bizonyos útszakaszokat esetleg lezárnak – közölte, és jelezte, hogy ez az emberek biztonságának megőrzéséért történik, és kérik mindenki megértését.

Vargha Tamás úgy fogalmazott: érzékelhető, hogy a biztonsági környezet jelentősen változott Európában a közelmúltban; nem lehet nem odafigyelni a párizsi, brüsszeli, nizzai és müncheni eseményekre. Hozzáfűzte, hogy július 15-e után a miniszterelnök utasítására a belügyminiszter olyan intézkedési tervet dolgoztatott ki, amely a nizzai terrortámadásra is reagálva „megvédi az embereket, hogyha nagy tömegben lesznek valahol”. Példaként említette, hogy az a védőkordon, amely az emberek biztonságát garantálja, azonnal megnyílik, ha adott esetben el kell hagyniuk a helyszínt, piktogramok fogják mutatni, hogy merre tehetik ezt meg, főúton, rakparton, északi és déli irányba, illetve a mellékutcák felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.