A kormány néhány milliárdért kockáztatja az emberek biztonságát

Az LMP azt követeli, hogy állítsák le.

MTI
2016. 09. 07. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerstmár Ferenc szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a szolgálatoknak mindössze 30 napjuk van a vásárlók átvizsgálására. A politikus ehelyett alapos átvilágítást sürgetett a már kötvénnyel rendelkező több ezer ember esetében is.

Miközben a kabinet szerinte a menedékjogi eljárások kiüresítésével ezen kérelmek töredékét bírálja el kedvezően, addig aki fizet, az családjával együtt letelepedhet és vízum nélkül utazhat az Európai Unióban, ezért még munkahelyeket sem kell teremtenie, befektetéseket sem kell Magyarországra hoznia – sorolta kifogásait az ellenzéki párt országos elnökségének tagja.

A kormány néhány milliárdért kockáztatja az emberek biztonságát – jelentette ki Gerstmár Ferenc. Arra a sajtóhírre utalt, amely szerint elítélt bűnöző is vásárolt már kötvényt.

Az erről szóló cikket, mely a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg kedden Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rágalomnak minősítette. Az ellenzéki pártok inkább megszüntetnék a „kapzsi” rendszert, mely „veszélyezteti az emberek biztonságát”.

A tájékoztatón az LMP politikusa kérdésre az önkormányzati köztisztviselők és a béremelésből kiszoruló pedagógusok jövedelemnövelését is sürgette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.