Feszültség az LMP-frakcióban

Kedden választja meg frakcióvezetőjét az LMP, vélhetően Schmuck Erzsébet legyőzi Szél Bernadettet.

Katona Mariann
2016. 09. 12. 18:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden választja meg véglegesen frakcióvezetőjét az LMP – tudta meg a Magyar Nemzet. Eddig Schmuck Erzsébet ideiglenesen vezette a képviselőcsoportot, hiszen meg akarták várni a végső döntéssel azt, hogy Schiffer András távozása után a parlamenti mandátumot megkapó Hadházy Ákos letegye a képviselői esküt.

Információink szerint a frakcióvezetés kérdése körül az elmúlt időszakban jelentős vita bontakozott ki az ökopártban. Sokan ugyanis azt szerették volna, ha Szél Bernadett mint a párt társelnöke a képviselőcsoportot is vezeti egyben. Az ellenzők ugyanakkor azzal érveltek, hogy Szél Bernadett elsődleges feladta a pártépítés, és nem tesz jót, ha egy személyt építenek csupán, hanem több karaktert is meg kell jeleníteni, ezért álltak ki Schmuck Erzsébet mellett.

Kedden várhatóan – legalábbis az ötfős frakcióban – utóbbi álláspont kerül többségbe, vagyis Schmuck Erzsébet lesz a frakcióvezető.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a párt országos politikai tanácsának múlt hétvégi, győri ülésén is szerették volna napirendre venni a kérdést, hogy ajánlást fogalmazzanak meg a frakciónak, végül azonban néhány szavazat hiányában nem nem került napirendre az ügy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.