Fontos hírt kaptak a magyar cukorbetegek

Hibás fecskendő miatt kivonja a forgalomból egy inzulingyógyszer hibás tételeit az OGYÉI.

MTI
2016. 09. 06. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz (OGYI-T-4523/01) elnevezésű gyógyszer FS6X539 és FS6X909 gyártási számú tételeit vonják ki a forgalomból és hívják vissza a betegektől.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja azért kezdeményezte a tételek kivonását, mert azoknál egyes fecskendőkről leválik az injekciós tű, és így nem lehet előírásszerűen alkalmazni azokat.

A GlucaGen 1 mg HypoKit az inzulinnal kezelt cukorbeteg gyermekek és felnőttek sürgősségi ellátására való. Akkor alkalmazzák, amikor a nagyon alacsony vércukorszint miatt a beteg elveszíti az eszméletét, azaz nem képes szájon át cukrot enni. Emiatt nagyon fontos, hogy legyen a betegnél használható készítmény – írták.

A gyógyszerbiztonságért felelős hatóság arra kérte a betegeket, ellenőrizzék a gyártási számot a gyógyszer csomagolásán, és ha az megegyezik az érintett tételekkel, akkor haladéktalanul vigyék vissza a gyógyszertárba, ahol kicserélik egy hibátlanul alkalmazható készítményre. Ha nem a megadott gyártási számú gyógyszer van a beteg birtokában, akkor biztos lehet abban, hogy az injekciós készülék működik – hangsúlyozták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.