Gyurcsány: Meg lehet állítani a hazugságot

A DK elnöke szerint a miniszterelnök két nagy politikai hasznot remél az október 2-i kvótareferendumtól.

MTI
2016. 09. 05. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a távolmaradás mellett kampányoló pártjuk a plakátok, a választási videók és a kampánydal mellett több száz település 1700 helyszínére fog kitelepülni. Úgy fogalmazott: minden, a szavazók és a DK politikusai között elhangzó mondat, minden találkozás annak az esélyét növeli, hogy „el lehet buktatni, meg lehet állítani ezt a történelemmel játszódó hazugságot”.

Gyurcsány Ferenc azt is kiemelte, hogy Magyarország bizonyos értelemben már döntött, amikor a kormányfő február 20-án áldását adta arra az európai tanácsi határozatra, amely lényegében tudomásul vette a belügyminiszterek tanácsának korábbi döntését, hogy Magyarország is részt vesz a menekültek első szétosztásában. Hozzátette, az elmúlt két évben a kormány döntése értelmében 1260 embert telepítettek le Magyarországon.

Azoknak, akiknek elegük van mindabból, ami az utóbbi hat évben történt, nem szabad megengedniük, hogy a miniszterelnök önmaga igazolását lássa egy esetleges politikai sikerben – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.