Tovább pörög a kiskereskedelem

Nincs olyan szegmens, amiben ne vásárolnánk többet.

MTI
2016. 09. 05. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élelmiszerek és üzemanyagok forgalma jelentősen lelassult az év hetedik hónapjában, de az iparcikkek kereslete is enyhébb növekedési ütemet mutatott, mint az előző fél évben.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben a júniusi 3,4 százalékról 1,5 százalékosra fékeződött a forgalom növekedése az egy évvel korábbihoz viszonyítva, amikor 13 havi rekordot döntött a kereslet és 6,9 százalékos éves növekedést ért el.

A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 6,4, százalékkal emelkedtek az eladások a júniusi 9,7 százalékos növekedést követően, amivel továbbra is a legdinamikusabb növekedést mutatta, ha szerényebb volt is, mint január óta idén bármikor.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,5 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene júliusban az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Több mint két éve, 2014 májusa óta ez volt a legalacsonyabb éves növekedési ütem.

2016 első hét hónapjában a forgalom volumene – naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 5,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit, a nyers adatok szerint 4,9 százalékos volt a növekedés.

A kiskereskedelmi forgalom júliusi részletes adatait szeptember 23-án közli második becslése alapján a KSH.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.