Az új Klik ígéri: pótolják a hiányosságot

Bár a tankerületi központok jelenleg szabályzat nélkül működnek, állítólag ezt január végén korrigálják.

Hutter Marianna
2017. 01. 04. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk arról írt: bár január elsejétől a tankerületi központok felelősek az iskolák működtetéséért és fenntartásáért, még el sem készült a centrumok működését részletező szervezeti és működési szabályzatok (szmsz). Arról is beszámoltunk, Turcsik Viktor, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola igazgatója úgy véli, hiába dolgoznak a tankerületi központok munkatársai keményen az új rendszer felállításán, jelentős a munkaerőhiány, a dolgozók túlterheltek. Az iskolaigazgató arról is beszélt: jelenleg még arról sincs információja, hogy mekkora költségvetésből gazdálkodik az általa vezetett intézmény. Mint összegezte: Illúzió, hogy majd konszolidálódik az új rendszer. Képtelen lesz rá, mert annyira rosszul találták ki.

Ugyanakkor lapunknak egy budapesti igazgató arról beszélt, az átállás zökkenőmentessége a tankerületi központok vezetőinek személyén múlik leginkább, az ő tapasztalatai szerint működőképesebb lett a rendszer.

A Magyar Nemzet hiába kereste kedden a KK sajtóosztályát, semmilyen reakciót nem kaptunk. A központ az állami hírügynökséggel valamiért már bőbeszédűbb volt. A fent említett közleményben arról is írtak, jelenleg tart a tankerületi központok szmsz-ének kidolgozása, amellyel január végéig elkészülnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.