Októbertől düböröghet az újabb Soros-ellenes kampány

A kormány ötmilliárd forintból szidhatja Soros Györgyöt és népszerűsítheti saját intézkedéseit.

Koncz Tamás
2017. 09. 19. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben indulhat meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció – idézi az MTI Tuzson Bencét: a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt a hamarosan elstartoló kampányról.

Tuzson a műsorban lényegében megismételte Orbán Viktor hétfői, parlamentben elmondott beszédének kulcsmondatait: „Magyarország nem akar bevándorlóországgá válni”, és Európa jelenleg talán legnagyobb kihívása, hogy a „kevert népességűvé” válni hajlandó államok ne kényszerítsék erre azokat az országokat, amelyek ezt elutasítják, ahogy nekünk is el kell fogadnunk mások döntését.

Együtt kell kormányozni e tekintetben is az emberekkel; erről fog szólni a nemzeti konzultáció – jelentette ki Tuzson Bence.

A Soros-konzultációnak a nyári, gyűlöletkeltő plakátkampány ágyazott meg – Soros György országos bemutatására ekkor 5,6 milliárd forintot sem sajnált a kabinet.

Magáról a konzultációs tervről először Kötcsén, a Fidesz kihelyezett frakcióülésén beszélt a miniszterelnök, majd az információk fokozatosan átjutottak a kormányzati kommunikáció végrehajtó gépezetén is. Halász János  szeptember 15-én már arról beszélt, hogy napokon belül elkészülhet a konzultáció menetrendje, a menekültkvóta és Soros-ellenes kampány pedig papíralapon és a neten is eljut majd a lakossághoz. 

Hogy az újabb kormányzati propaganda mennyibe fog kerülni, arról a Fidesz képviselői még nem nyilatkoztak. A Hír TV értesülései szerint decemberig viszont újabb 5 milliárd forintot is költhetnek tájékoztató kampányra a kormánypártok – ebbe beleférhet a több millió példányban kiküldött konzultációs ív vagy a kormányközeli médiában sugárzott hirdetések is. 

A legutolsó, szintén a bevándorlás és kvótaügy témájában indított nemzeti konzultáció mindenesetre igencsak sokba került: a kormány először „alig” egymilliárdos büdzsével számolt, aztán menet közben emelkedtek a költségek.

Végül közel 2,5 milliárd forintot költöttek a konzultációra, amelyben a neten elküldött személyes adatokat az orosz titkosszolgálatok is megismerhették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.