Felfüggesztették a sztárügyvéd kamarai tagságát

A férfit a Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedéssel vádolta meg Oszter Sándor ügyében.

Fekete Gy. Attila
2017. 03. 11. 14:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztette az ügyvédi körökben nagyon befolyásosnak számító Busch Béla, az ELTE egykori oktatójának tagságát a Budapesti Ügyvédi Kamara – derül ki a Pesti Ügyvéd legfrissebb számából. A férfit a Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedéssel vádolta meg abban az ügyben, amelynek terheltje Oszter Sándor színművész is. Busch mellett az eljárásnak egy másik ügyvéd vádlottja is van, az ő kamarai tagságát is felfüggesztették. A kamarának a törvény értelmében nem volt mérlegelési lehetősége. A két felfüggesztett ügyvéd tagságuk visszaállításáig nem dolgozhat ügyvédként.

Busch – aki sajtóértesülések szerint a titokzatos miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád ügyvédje is volt – egy ötvenmilliós pénzlenyúlás hatodrendű vádlottja. A vád szerint egy adócsalás gyanúsítottjaként letartóztatott vállalkozótól közvetítők útján több tízmillió forintot kértek és kaptak azért, hogy a bíró szabadlábra helyezze a vállalkozót, majd azért is, hogy ne szabjon ki rá letöltendő szabadságvesztést. Az ügyben közvetítőként vehetett részt Oszter Sándor is.

Pénteken a másod- és a harmadrendű vádlottak meghallgatásával folytatódott a vezető bíró személyében történt változás miatt a hónap elején újrakezdett per. Vallomást egyikük sem tett, a bíró a nyomozati iratokból olvasta fel korábbi vallomásaikat. Azokból kiderült, hogy a vállalkozó és ismerősei úgy vélték, az ügyében eljáró, országosan ismert, tekintélyes bíró zsarolja őket. Minden indítványukat elutasította, miközben a közvetítők arról győzködték őket: ha fizetnek, minden jóra fordul.

A letartóztatott vállalkozó felesége fordult végül a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz, amely titkos adatgyűjtést követően feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.