A 3-as metró felújításával néhány megálló neve is megújul

Az Árpád híd állomás neve változik meg leginkább: Göncz Árpád városközpont.

MN
2018. 01. 22. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3-as metró felújításával négy állomásnév is megújul – a BKV Metró Felújítási Projekt Igazgatósága közlése szerint. A korábban már nyilvánossá tett látványterveken már láthattuk az új elnevezéseket, ezúttal a névváltozások okáról is írtak.

Az „Újpest-Központ” állomás neve csupán a magyar helyesírás szabályainak megfelelően változik, Újpest-központ lesz az új név.

Az eddigi „Újpest-Városkapu” állomás az Újpest vasútállomás nevet kapja majd. „A metróállomás elnevezése a BKK utastájékoztatási gyakorlatának megfelelően módosul, a vasúti átszállási kapcsolatra való egységes utalásnak megfelelően. (Ugyanezen elv miatt kapta az M4-es metró végállomása is a Kelenföld vasútállomás nevet)” – közölték.

Az Árpád híd állomás azonban vezetéknevet is kap, pontosabban a magyar törzsszövetség nagyfejedelme helyett a volt köztársasági elnökről kapja új nevét, így Göncz Árpád városközpont lesz a hivatalos elnevezés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.