A Fidesz szerint Soros beavatkozna a választásba, Orbánt a nemzetbiztonsági bizottságba hívják

A kormányfőnek a Soros-terv létezését kellene bizonyítania a testület előtt. Az MSZP-s elnök szerint ilyen nincs.

MTI
2018. 01. 11. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz készen áll az április 8-ára kitűzött országgyűlési választásra, amelybe azonban Soros György be akar avatkozni – mondta az MTI tudósítása szerint Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten arra reagálva, hogy az államfő ma április 8-ára írta ki a 2018-as parlamenti választást.

Gulyás arról beszélt, hogy Soros György nem demokrata, nem tiszteli az államok önállóságát, a bevándorlás támogatásával pedig elvitatja azt a jogot, hogy a magyarok határozzák meg, kikkel akarnak együtt élni.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a szabad választás lebonyolításához szerintük minden feltétel adott. A 106 egyéni képviselőjelöltjük is készen áll, az ő személyükről a formális döntést a Fidesz országos választmányának jövő keddi ülésén hozzák meg.

Eközben az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke közölte, a testület elé várja Orbán Viktort, hogy a miniszterelnök bemutassa a „Soros-terv” létezését alátámasztó bizonyítékokat. Molnár Zsolt csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, ha a kormányfő ezt nem tudja bizonyítani, az lenne a helyes, hogyha a miniszterelnök és a Fidesz–KDNP sem indulna a 2018-as országgyűlési választáson, mivel nyilvánvaló hazugsággal traktálták a magyar közéletet.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, egy nem létező tervről van szó. Azt a Fidesz kommunikációs gépezete találta ki, hogy becsapja az embereket, a célja pedig, hogy eltereljék a figyelmet az ország valós állapotáról – értékelt. Az elnök szerint a bizottság ülésén miniszterek, a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői sem tudták alátámasztani a terv létezését. Felszólította a kormánypárti politikusokat, ne használják az ország nemzetbiztonságát pártpolitikai célokra.

Molnár Zsolt emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök a „Soros-terv” nemzetbiztonsági vonatkozásairól is beszélt már, „le akarja hívni a nemzetbiztonsági kártyát”. Az ultiból vett hasonlattal élve és magyarkártya-lapokat felmutatva az ellenzéki politikus azt mondta, a miniszterelnök kezében terített betli lehet, amivel egyetlen ütése sem lehet Orbán Viktornak és a Fidesznek.

Megjegyezte: a demokratikus ellenzék kezében – Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje vezetésével – piros durchmars (a bemondó mindent üt) van. 

Molnár Zsolt közölte, a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai, Szél Bernadett (LMP) és Mirkóczki Ádám (Jobbik) is egyetértenek azzal, hogy hallgassák meg a kormányfőt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.