A Parlament elé vonul a Tanítanék Mozgalom

Január 28-án, délután várják a tiltakozókat.

MN
2018. 01. 18. 20:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Békét és szabadságot az iskolákban!” Ezzel a címmel hirdetett tüntetést január 28-án 15 órára a Parlament elé a Tanítanék Mozgalom. Mint Facebook-bejegyzésükben írták:

„Hónapok óta azon dolgozunk, hogy egy élhetőbb oktatási rendszer alapjait megteremtsük. Ehhez képest mit látunk? Még csak 18 nap telt el 2018-ból, és máris egy sor újabb, embertelen intézkedéssel nehezíti a kormány az oktatás helyzetét, és mindenkiét, aki kénytelen ebben a rendszerben (akár diákként, akár szülőként, vagy tanárként, technikai dolgozóként) részt venni.

– Megérkezett a HIT, hogy gyűlöletpropagandát és félelmet plántáljon az iskolákba – Elnémították a szakképzésben és egyetemen dolgozókat

– Újra hivatalos indoklás nélkül rúgtak ki egy igazgatót, demonstrálva a tankerületek hatalmát az intézmények felett

– Balog Zoltán teljhatalmat kapott, mostantól ő döntheti el, ki alapíthat iskolát, és ki nem (persze, az egyházi iskolák itt is, mint máskor is, kivételt képeznek)

– És mindeközben kiderült, hogy amit évek óta mondunk, az a valóság: még az Alkotmánybíróság is kimondta, hogy az iskolák államosítása alaptörvény-ellenes.

Elegünk van, és ennek hangot adunk!”

Az esemény meghívójában közlik: támogatják a diákok pénteki megmozdulását, a „Ne menj suliba” névre keresztelt demonstrációt, de azt kérik, hogy 28-án is „mozduljunk meg gyermekeink jövőjéért és jelenéért”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.