ÁSZ: Több száz ezres kárt okozhatott az épületben a festékdobálás

A kőburkolat apró réseiben több helyen megmaradt a narancssárga festék.

MN
2018. 01. 18. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz ezer forint, de akár milliós nagyságrendű kárt is okozhattak az Állami Számvevőszék épületében a Közös Ország Mozgalom aktivistái élükön Gulyás Mártonnal, miután szerdán festékkel dobálták meg az intézmény épületének homlokzatát – derül ki az ÁSZ közleményéből.

A szervezet műemlékvédelmi szakvéleményeket kért a károk felmérése érdekében. Az ÁSZ közleményében azt írta: a támadás elkövetői a közvagyont rongálták meg, az adófizető állampolgároknak okoztak kárt. Az intézmény vizsgálja, hogy tesz-e további jogi lépéseket.

Hangsúlyozták, hogy az ÁSZ munkatársainak köszönhető, hogy sikerült megelőzni az ennél is nagyobb károkat, hiszen a támadás után azonnal elkezdték a kármentést, nekiláttak a festék gyors eltávolításának. Ám, mint közölték, ez nem sikerült teljesen. A porózus szerkezetű antik kőburkolat apró réseiben több helyen megmaradt a narancssárga festék, egyes falrészek elszíneződtek, valamint az épület vakolata több helyen megrongálódott – tették hozzá.

Gulyásék egyébként azért festékezték össze az ÁSZ épületét, hogy ezzel tiltakozzanak a szervezet ellenzéki pártokat szankcionáló döntése ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.