Az MTI nem adja ki a közleményt, amelyben Kósa Lajost ekézik

Az OS szerkesztője szerint személyiségi jogot sért, ha megismétlik Hadházy Ákos nyomozásának eredményét.

MN
2018. 01. 11. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtagadta az MTI Országos Sajtószolgálat (OS) az LMP egyik közleményének kiadását, amelyben Kósa Lajos tárca nélküli miniszter korábbi közleményére reagáltak volna. Ez nem példátlan, de szokatlan, hiszen az OS-ben nem szerkesztett tartalom jelenik meg, hanem mindenféle közlemény, úgy, ahogy beküldik. Még érdekesebb az indoklás: a szabályzatnak arra a pontjára hivatkoznak, amely szerint a közlemény „nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével”.

A Kósa Lajos személyiségi jogait állítólag sértő közlemény előzménye, hogy a miniszter szerdán – szintén az OS-en keresztül – tagadta, hogy bármi köze lenne a Horizon2020 Kft.-hez, amely 450 millió forintot kapott ukrán munkaerő behozatalára. Ugyanakkor kioktatta Hadházy Ákos LMP-társelnököt, aki Kósa szerint összevissza beszél, és nem tudja, mi a különbség a munkavállaló, a menekült, az illegális bevándorló és a legális munkavállaló között.

Erre reagált volna az LMP, megismételve a Horizon2020-ügyben korábban tett legfontosabb állításaikat: „a Kósa család ajándékba kapott 100 millió forintot, kapcsolatba hozható a Horizon2020 Kft.-vel”, illetve hogy az LMP „továbbra is várja, hogy hány gazdasági migránst sikerült betelepítenie a kormánynak és a nevezett cégnek Magyarországra”. Erre reagált úgy az OS szerkesztője, hogy megtagadja a kiadását, mert személyiségi jogokat sért. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.