Betegek és ápolók is rühesek lettek a Margit-kórházban

Október óta tart az áldatlan állapot az intézmény ápolási osztályán.

MN
2018. 01. 09. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtett kamerával járt az RTL Klub Híradója a Margit-kórház ápolási osztályán, ahol többnyire idős emberek fekszenek. A csatorna egy ott dolgozótól úgy tudja, hogy október óta rühességgel küzdenek az osztályon. A tévé információi szerint betegek és ápolók, illetve hozzátartozóik is rühesek lettek.

A riportban azután érdeklődtek a kórházban, hogy valóban komoly problémát jelent-e a rühesség az osztályon, ám hiába kérdezték a nővéreket, kínos csend lett a válasz. Majd hozzátették, ők nem mondhatnak semmit.

A betegek beszédesebbeknek bizonyultak. Egyikük elmondta, őt fertőtlenítővel mosdatták le, így végül nem kapta el, de úgy tudja, három ápolót is kényszer-betegszabadságra küldték. Egy másik beteg pedig úgy tudta, a szomszéd szobában kapta el egy beteg.

A rühesség egy atkafertőzés, amely erős viszketéssel jár. Az atka alagutat fúr a bőrbe, és allergiás reakciót vált ki – nyilatkozta egy szakértő az RTL Híradónak. Mint mondta, emberről emberre, ráadásul használati tárgyakkal is terjedhet.

A kórház keddre ígért választ azzal kapcsolatban, hogy hányan kapták el a fertőzést, illetve mit tettek azért, hogy ne terjedjen tovább a fertőzés az intézményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.