Bűncselekményekkel vádolja a civileket, de nem tesz feljelentést a Fidesz

A kormánypárti polgármesterek biztonsági veszélyt látnak, tényekkel azonban nem szolgálnak.

Unyatyinszki György
2018. 01. 10. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntekre várja Budapestre a Megyei Jogú Városok Szövetsége azokat a polgármestereket, akikkel azt akarják megvitatni, hogyan lépjenek fel Soros Györgynek a „bevándorlásszervező tevékenysége” és az európai unióbeli menekültelosztási javaslatai ellen – derült ki a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján.

– A polgármestereknek meg kell mutatniuk, hogy nem kérnek sem a bevándorlásból, sem a bevándorlásszervező irodákból – mondta Szita Károly, a szövetség fideszes elnöke, szavaihoz pedig Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester is csatlakozott.

A kormányzati Soros- és Brüsszel-ellenes mantra felmondása után a sajtótájékoztató bizarr fordulatot vett. Számtalan kérdéssel próbálták az újságírók kideríteni, hogy mégis milyen tények alapján állít olyanokat a két polgármester, hogy „veszélyben a magyar települések biztonsága”, valamint hogy a Soros György támogatását élvező, Magyarországon törvényesen működő civil szervezetek – amelyek hiteles bírósági közhasznú jelentéseiben sincs szó betelepítésről – feladata a bevándorlás szervezése lesz. Szita Károly erre rendre azt válaszolta, ő csak a véleményét és az aggodalmát fejezi ki – tényekkel azonban továbbra sem sikerült alátámasztania.

„A lapos Föld hívei a horizontot laposnak látják, ezért a tudományos tényekkel szemben arra a következtetésre jutnak, hogy a Föld nem gömbölyű. Önök milyen tényekkel tudják alátámasztani, hogy az önök által említett civilek valóban a bevándorlás szervezésére készülnek?” – kérdeztük a két polgármestertől, hiába.

„Mivel Magyarországon kizárólag a kormánynak vannak jogkörei emberek be- és kitelepítésére, akkor ha egy civil szervezet azzal vádol a kormánypártot, hogy a – biztonságot veszélyeztetve – emberek betelepítését szervezi, miért nem tesznek feljelentést?” – tettük fel a kérdést. Cser-Palkovics András szerint azért nem tettek feljelentést, mert nem merültek fel olyan jogi kérdések, amelyek megalapoznák.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.