Demeter Márta szerint Semjén Zsolt Orbán Viktor kifutófiúja

Az LMP-s képviselő szerint a miniszterelnök-helyettes bármit végrehajt az „Orbán-klánnak”.

Hutter Marianna
2018. 01. 17. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmi keresnivalója nem volt Semjén Zsoltnak idegenrendészeti és állampolgársági eljárásokban – így reagált lapunknak az LMP-s Demeter Márta azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök-helyettes úgy nyilatkozott kedden a Hír TV-nek: ő nem lobbizott Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzul testvéreinek állampolgárságáért, csupán a feladatát végezte. Semjén szerint „nem volt szeplőtlen” Zaid Naffa, de ez nem befolyásolta, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott tiszteletbeli jordán konzul testvérei magyar állampolgárságot kapjanak. Sőt, a helyzetet egyenesen ahhoz hasonlította, mintha valakit azért nem vennének fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy sportszeletet a közértből. A KDNP-s politikus szerint épp a Naffa család esete mutat rá arra, hogy milyen jól működik a magyar rendszer.

„A Naffa család tekintetében ahol biztonsági kockázat volt, azt a titkosszolgálatok jelezték, le is blokkoltam az egészet. Következésképpen az illető nem kapta meg, hiába javasolta egy arra hivatott állami szerv” – mondta Semjén, hozzátéve, hogy nincs olyan kizáró ok, hogy csak azért ne kapja meg valaki az állampolgárságot, mert a testvérének voltak „szeplői”.

„Semjén Zsolt ismét leleplezte magát. Tudjuk róla, hogy ő az az ember, aki az Orbán-klán kifutófiújaként bármit végrehajt” – kommentálta Demeter a kormánypárti politikus szavait. Úgy véli, Semjén továbbra is magyarázattal tartozik, hogy mi volt az a nemzetpolitikai érdek, amiért beavatkozott, hogy Tárik Naffa és testvére magyar állampolgárságot kaphasson. „Azt mindenesetre jó tudni, hogy Semjén Zsolt szerint olyan megbukni a terrorszempontú nemzetbiztonsági átvilágításon, mint egy sportszeletet elcsenni a közértből. Ha a magyar emberek megadják ehhez a felhatalmazást áprilisban, akkor Semjén Zsolt sem fogja megúszni a felelősségre vonást” – tette hozzá.

Lapunk írta meg elsőként az ellenzéki politikus munkája nyomán, hogy Semjén Zsolt nemzetpolitikai érdekre hivatkozva, „messzemenően támogatta”, hogy Naffa két testvére megkapja a magyar állampolgárságot. A két testvér közül Tárik Naffa volt az, aki segítette a nemzetközi körözés alatt álló Ghaith Pharaont abban, hogy Magyarországon tartózkodási engedélyt kapjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.