Dupla oldalon foglalkozik Mészáros feleségének képeivel a felcsúti újság

Képei gyógyítanak, a festéshez „fentről” kapja az indíttatást – derül ki a lapból.

MN
2018. 01. 11. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felcsúti újságban mutogatják Mészáros Lőrinc feleségének festményeit: az önkormányzati lap szerint Mészárosné Kelemen Beatrixnek tiszta és finom művészi lelke, valamint különös festői hivatása van. Képei gyógyítanak, a festéshez „fentről” kapja az indíttatást – szúrta ki a Hvg.hu.

A portál felidézi: elsőként a Tumblr mikroblogon kezdett pörögni, hogy dupla oldalon foglalkoznak Mészáros Lőrinc feleségének művészi világával.

„Nálam a színeknek rendkívüli jelentőségük van. Így például a sárga a fényt, a narancs a megvilágosodást, a lila pedig a spiritualitást jelképezi, s a színek valósággal élnek a képzeletemben és a képeimen” – fogalmazott a cikkben Mészárosné Kelemen Beatrix. Kitért arra is, hogy egy másik festő egyetlen mondata miatt tette le az ecsetet, ám annyira hiányzott neki a festés, hogy újra elkezdte, és ma már tudja: „kellett ez az egy mondat, hogy egészen más dolgokat kezdjek el festeni”.

A cikkből kiderült, hogy a felcsúti polgármester felesége mintegy tíz éve fogott bele a festésbe, és első képén napraforgók voltak. Azóta számtalan technikát kipróbált, de leginkább olajjal szeret dolgozni.

„Gyógyítanak a képeim” – mondta, és hozzátette, odafentről kapta az indíttatást. „Úgy hiszem, hogy mintegy csatornaként működöm, s fentről indíttatva viszem vászonra a színeket” – fogalmazott a Felcsúti Hírlap decemberi számában.

A Felcsúti Hírlap az önkormányzat hivatalos, ingyenes hírlevele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.