Egy nagy halom dobozzal bizonyítja igazát a kormány

Több mint 2,3 millió nemzeti konzultációs ívet küldtek be – állítja a kormányszóvivő.

MN
2018. 01. 10. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány saját adatai szerint több mint 2,178 millió kérdőívet küldtek vissza az úgynevezett Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció folyamán, további 178 ezret töltöttek ki az interneten. A sok vitát kiváltó számháborúban Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán úgy hirdetett győzelmet, hogy egy nagy halom kartondoboz előtt – amelyek állítólag a kérdőíveket tartalmazzák – jelentette be a számokat.

Kovács elmondta, mára teljesen feldolgozták a nemzeti konzultáció adatait; az eredmények pedig arról tanúskodnak, hogy „a magyarok gyakorlatilag egyhangúlag elutasítják a Soros-tervet”, vagyis a „kötelező betelepítést”, és minden olyan politikai akciót elleneznek, amely ennek megvalósítására irányul. A hivatalos végeredmény: mind a hét kérdés esetében 2,3 millió felett volt a „Soros-tervet” elutasító válaszok száma.

Korábban Hadházy Ákos, az LMP társelnöke megkérdőjelezte, hogy valóban olyan sok ívet küldtek volna vissza, mint a kormány állítja, mivel többszöri kérése ellenére nem kapott részletes, postai nyilvántartást arról, melyik nap hány ív érkezett. „Egy dolgot tudunk eddig, a posta szerint októberben 200 ezer, novemberben 2 millió levél érkezett vissza” – mondta korábban az ellenzéki politikus. Az ügyben a kormány feljelentésére nyomozás indult becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt – egyelőre hivatalosan nem Hadházy ellen.

Arra a kérdésre, hogy van-e lehetőség leellenőrizni az íveket, Kovács Zoltán azt válaszolta: „minden LMP-s hazugság ellenére” az ívek megtekinthetők. A kormányszóvivő az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott: botrányos és minősíthetetlen Hadházy Ákos magatartása. A kormány minden adatról folyamatosan beszámolt és beszámol – jelentette ki Kovács, aki szerint nem is vártak mást a „kiábrándító” baloldali párttól, amely „Soros György zsebében van”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.