Farkas Flóriánék harcba szállnak a kamupártok ellen

A Lungo Drom kampányt indít azért, mert úgy véli, sokan megtévesztik a cigányságot.

MN
2018. 01. 10. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fel kell hívni a magyarországi cigányság figyelmét az egyre szaporodó, megtévesztő szándékú kamupártokra, ennek érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is egyfajta tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakban” – közölte a kormányközeli Magyar Hírlappal a Fidesszel választási szövetséget kötő szervezet, a Lungo Drom vezetője.

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos úgy látja, „sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán az állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül. Ezért fontos, hogy az érintettek minden szükséges információ birtokában legyenek a témában”.

A vezető szerint „csak a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkózására”, és ennek „a romapolitikának a megvalósításában és folytatásában megkerülhetetlen szereplő a Lungo Drom”.

Arról viszont Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt elnöke nem beszélt a Magyar Hírlapnak, hogy jelenleg öt nyomozás zajlik az ORÖ korábbi ügyei vagy projektjei kapcsán: a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása, a Fővárosi Főügyészség a másfél milliárdos Híd a munka világába program körüli visszaélések, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig csalás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt folytat eljárást a szervezet ellen.

A humán tárca vezetője, Balog Zoltán október végén a Lungo Drom születésnapi rendezvényén még arról beszélt, hogy az ORÖ-nek az utóbbi huszonöt évből négy botránymentes éve volt, az a négy, amikor Farkas Flórián volt az elnök. Ám a miniszterelnöki biztos szerint nem történt bűncselekmény, csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadja őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.