Fekete-Győr András: Remélem, édesapám itthon talál munkát

Kiemelte, hogy édesapja 2015-ben kapott megbízatása 2020-ig, nyugdíjkorhatára eléréséig szólt.

MN
2018. 01. 09. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Édesapám 25 éven keresztül dolgozott az Országos Betétbiztosítási Alap egyik alapítójaként, majd vezetőjeként a magyar betétesek védelméért: számos pénzintézeti csődöt követő kártalanítást vezényelt le, és nemzetközi mércével meghatározó, szakmai trendet diktáló intézetet épített fel. 2010 óta töltötte be az OBA ügyvezető igazgatói tisztségét. 2015-ben kapott megbízatása pedig 2020-ig, nyugdíjkorhatára eléréséig szólt” – írta Facebook-oldalán Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Hozzátette, hogy a munkaviszonnyal összefüggésben sem édesapja, sem pedig ő nem kíván nyilatkozni.

Kedden derült ki, hogy távozik a Momentum vezetőjének édesapja az OBA éléről, az ügyvezető igazgatói pozíciót 2018. január 1-től Kómár András tölti be. Az Index információja szerint idősebb Fekete-Győr András nem önszántából távozott, de márciusig még a szervezetnél marad.

A Momentum elnöke most azt írja, hogy az egyetemig édesapja jelentette számára a politikai iránytűt, aki mindig is hitt a polgári Magyarország beteljesítetlen ígéretében. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindig, minden körülmények között megtartotta becsületét, egyenes gerincét” – fűzte hozzá.

„Ma már a politikai kérdésekben másként látjuk a világot, de a NOlimpia óta nagyon büszke arra, hogy micsoda eredmények és munka áll a Momentum mögött” – fogalmazott. Hozzátette: családjával szorítanak azért, hogy mihamarabb munkát találjon. „Remélem, itthon” – írta Fekete-Győr András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.