Feketemunkást találtak a miniszteri biztos boltjában

Szatmáry Kristóf szerint merő figyelmetlenség történt, és a könyvelőjük a hibás.

MN
2018. 01. 17. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feketemunkást talált az adóhivatal a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos, Szatmáry Kristóf és közeli rokonai (anyja és testvére) tulajdonában álló cégnél – írja a 24.hu.

A portál szerint a Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. december közepén került fel a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listájára. A családi vállalkozás egyébként zöldség-gyümölcs kereskedelemmel foglalkozik, Budapesten hat telephelyen árulnak, köztük két metróállomásnál, a Stadionoknál és Kőbánya-Kispesten. Az előbbi üzletet látogatták meg próbavásárló adóellenőrök vagy munkaellenőrök nyáron, és lebukott az egyik alkalmazott.

Mint írják, Szatmáry igyekezett elbagatellizálni a dolgot, szerinte merő figyelmetlenség történt, és a könyvelőjük a hibás, mert elfelejtette időben bejelenteni az ellenőrzés előtt pár nappal felvett új munkatársat A könyvelő a 24.hu-nak az informatikai rendszerükben fellépő problémával indokolta problémát, és hozzátette, hogy „megbízónk irányába a sajnálatos hibát és felelősségünket az ügyben elismertük”.

Szatmáry szerint kifizették a bírságot, de azt nem árulta el, ez mekkora összeg volt. Hozzátette, hogy „a két évtizede törvényesen és szabályosan működő cég napi működésére – mint ahogy az a nyilvánosan is elérhető cégadatokból kiderül – ráhatásom nincs”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.