Gyurcsányék feljelentést tettek az „ukrán nyugdíjmigráció” szervezése miatt

Jelenleg több ezer ukrán állampolgár kap nyugdíjat a magyar államtól egy régi egyezmény következtében.

MTI
2018. 01. 22. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció (DK) ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, az „ukrán nyugdíjmigráció” szervezése miatt.

A DK ügyvezető alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy jelenleg több ezer ukrán állampolgár kap nyugdíjat a magyar államtól egy régi egyezmény következtében. A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok előkészítették az egyezmény felmondását, de a Fidesz „azért nem fejezte be ezt a folyamatot a 2010-es kormányváltás után és azért fizet (...) most már több tízezer ukrán állampolgárnak magyar nyugdíjat”, hogy azok cserébe majd rájuk szavazzanak – fogalmazott Molnár Csaba.

Az „ukrán nyugdíjmigráció” nem magától működik, ehhez tömeges állampolgársági, költségvetési és választási csalást kell végrehajtani – jelentette ki az EP-képviselő. Magyarázatként hozzátette, hogy az ukrán határ menti falvak lakói azt mondták nekik, hogy „nagyon gyakran a helyi fideszes politikusok, polgármesterek, országgyűlési képviselők azok, akik érintettek ennek a dolognak a szervezésében”.

Egy más témában feltett kérdésre válaszolva nem zárta ki, hogy a választási indulásáról szóló ellenzéki tárgyalásokba valamilyen szinten bevonják az LMP-t is, és például Budakeszin visszaléptetnék jelöltjüket, Tóth Zoltánt az LMP elnökének, Szél Bernadettnek a javára. Megjegyezte, jelenleg nem tárgyalnak az ügyben az LMP-vel.

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nem egyeztetett a DK-val a bejelentett árnyékkormányának tagjairól – felelte egy másik felvetésre Molnár Csaba. Hozzátette, hogy az MSZP-nek, az Együttnek és a DK-nak is sok jó szakértője van, ezért esetleges ellenzéki győzelem esetén „borzasztó könnyű lesz ebből kormányt csinálni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.