Jelenteniük kell az őröknek, ha újságíró tűnik fel az állami intézményeknél?

A hírek szerint erről még májusban küldött utasítást a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság.

MN
2018. 01. 10. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tévéstábokat, újságírókat kell fürkészniük a kormányzati épületeket őrző biztonsági embereknek, és ha egy is felbukkan a védett objektumok környékén, jelezniük kell – tudta meg az Átlátszó. A portál információi szerint erről még májusban küldött utasítást a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság az érintett ingatlanok recepcióira, illetve az épületeket őrző Valton-Sec biztonsági cég munkatársainak.

Az Index májusban próbálta faggatni Balog Zoltánt a CEU ügyében: a miniszter stábja kijelölte az interjú helyét, de Balog nem sokkal később a hátsó kijáratnál jelent meg – a kergetőzésről a portál videót is közzétett.

Az Átlátszó most azt írja, értesüléseik szerint az eset után a kormányzati intézmények üzemeltetését végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) műszaki üzemeltetési főosztályának illetékese e-mailben közölte elvárásait több minisztérium és egyéb állami intézmény portaszolgálatával, és a levélből biztonsági cégekhez is küldtek másolatot.

Azt írják, kapott az üzenetből az állami biztonsági közbeszerzések favoritja, a Valton-Sec Kft. több munkatársa is. A KEF azt kérte a címzettektől, hogy folyamatosan járőrözzenek a védett épületek körül, és amennyiben bármilyen média megjelenik, azonnal értesítsék a KEF-et.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.