Klórtartalmú tisztítószert mutattak ki a DM-es bébiételben

A Babylove bio eper-málna-alma gyümölcsös termékei közül a 2019. júliusi 5-i lejárati idejűt érinti a visszahívás.

MN
2018. 01. 10. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta „Babylove bio eper-málna-alma” gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a Drogerie Markt (DM) üzletlánc. A termékkivonás a 2019. júliusi 5-i lejárati idejű, 190 grammos kiszerelésű termékeket érinti – írja közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A tisztítószer-maradványt a termék német ellenőrzése során mutatták ki, az esetről az áruházlánctól és a RASFF nemzetközi riasztási rendszeren keresztül szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez – közölte a hivatal. A bébiételből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

Az üzletlánc az érintett terméket leszedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a DM üzletei visszaveszik.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy ne adják a bébiételt a gyerekeknek. A termék fotóját az érdeklődők elérhetik a Nébih honlapján.

A közleményben úgy tájékoztattak, hogy klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz miatt fordulhat elő az élelmiszerekben. Az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.