Kövér László még az Antall-kormány miniszterét is kitiltotta

Hadházy Ákos Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel tartott volna sajtótájékoztatót, de a házelnök nem engedte.

MN
2018. 01. 10. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem engedte meg Kövér László házelnök, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel közösen tartsa szokásos csütörtöki korrupcióinfóját az Országgyűlés Hivatalában – írja a Népszava.

Hadházy kérelemmel fordult a házelnökhöz, mert a hivatal épületeiben kizárólag a képviselők (és a nemzetiségi szószóló, illetve az Európai Parlament képviselője) tarthat sajtótájékoztatót. Ettől eltérni pedig csak a házelnök engedélyével lehet, Hadházy ezért kérte Kövért, hogy „legyen méltányos az első szabadon választott kormány külügyminiszterével, az első és a második Orbán-kormány nagykövetével szemben”.

Kövér László végül egy rövid levelében utasította el a kérést. Indoklás nélkül mindössze annyit írt, hogy nem kíván eltérni a sajtótájékoztatókra vonatkozó szabályoktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.