Lemondott a bíró, elölről kezdődhet a Hunvald-per

Rajmon Balázs sajtóértesülés szerint tiltakozásból döntött a pályamódosítás mellett.

MN
2018. 01. 19. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kell kezdeni Hunvald György szocialista politikus perét, mert az ügyet tárgyaló bíró lemondott a posztjáról – tudta meg a Hvg.hu.

Információik szerint a PKKB-n ítélkező és igazgatási feladatokat is ellátó Rajmon Balázs azért döntött a pályamódosítás mellett, mert nem akart egy olyan bírói szervezet része lenni, amelyben „nem szakmai alapon születnek döntések bírói álláshelyekről, nem szakmai alapon választják ki a szervezet vezetőit, és amelyben a központi adminisztratív szerv, vagyis az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már konkrét eljárási iránymutatást is ad a bíráknak arról, hogyan kell eljárniuk”.

Rajmon lemondása miatt valamennyi ügye, így Hunvald György, Erzsébetváros volt szocialista polgármesterének pere is új bíróhoz kerül, és azokat emiatt elölről kell kezdeni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.