Margit-kórház: Jelenleg nincs rühes ember az osztályon

Ősszel néhány betegnél dermatitist észleltek. Ilyenkor felmerül a rüh gyanúja. A betegek kezelést kaptak.

MN
2018. 01. 09. 13:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Szent Margit Kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó – közölte az intézmény kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy az RTL Klub Híradójához olyan információk jutottak el, hogy október óta rühességgel küzdenek az osztályon. A tévé úgy tudja, betegek és ápolók, illetve hozzátartozóik is rühesek lettek.

A kórház közleményében azt írja, az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést.

Hozzátették, hogy a decemberi ismételt bőrgyógyászszakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben.

A kórház közölte, hogy a fertőzés terjedésének megakadályozására a textíliákat, az ágyneműket és a ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, a bútorok és a berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak.

Jelenleg nincs rühes ember az osztályon – hangsúlyozták.

Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, mind az érintett betegek adekvát kezelésében – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.