Máris látszik, hogy 11 milliárddal tolja meg a kormány a Fidesz kampányát

Már megkötötték a szerződést, a kormányszóvivő pedig nem cáfolta, mire készülnek.

MN
2018. 01. 10. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb 11 milliárd forintból kezdhet újabb kampányba a kormány, épp az országgyűlési választások előtt, és ezt vélhetően össze is tudja majd hangolni a Fidesz saját kampányával. A kormány honlapján közzétett szerződésekből derült ki, hogy a kabinet júliusig újabb 11 milliárd forint elköltésére szerződött reklámcégekkel, a Soros György elleni kampányt is bonyolító New Land Mediával, illetve a Lounge Design Kft.-vel.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán egy más ügyben tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva lényegében elismerte az új kampány indulását, de részleteket nem árult el. Az MTI tudósítása szerint csak azt mondta: a kormány minden, politikai természetű tevékenységéről időben tájékoztatást ad majd.

Hír TV tudósítása azt is hozzátette: az adatok nyilvánosak, „de természetesen a politikában nem adjuk meg az előnyt egyetlen ellenfélnek vagy éppen a választásokhoz közeledve a pártoknak, hogy előre elárulnánk, hogy pontosan mit kívánunk tenni. De mindenki látni fogja az eredményét, illetve a szándékát a kormánynak”. Arra a kérdésre, hogy várható-e újabb, a „Soros-terveshez” hasonló kampány, annyit mondott: az ország ellen most már hetedik éve

„folyamatos lejárató kampány van, a magyar kormánynak is élnie kell azokkal az eszközökkel, amelyek ezt ellensúlyozzák”.

A kormányszóvivő így gyakorlatilag elismerte, hogy a választási kampányban is aktívan részt kíván venni a kormány. Hivatalosan ugyan nem így nevezik majd, de a gyakorlatban a kormány 11 milliárd forinttal támogatja meg a Fidesz kampányát. Várható, hogy a kormány és a Fidesz szlogenjei is ugyanazok lesznek, ahogy 2014-ben is a kormány használta először a „Magyarország jobban teljesít” szlogent, majd szinte ingyen átadta annak használati jogát a Fidesznek mint pártnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.