Most félmilliárd futott be Lázárék tanácsadóihoz

472 millió forintot költ jogi tanácsadásra a Miniszterelnökség az SBGK ügyvédi irodánál és az Ész-Kernél – tudta meg a Hír TV.

Koncz Tamás
2018. 01. 19. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

472 millió forintot költ jogi tanácsadásra a Miniszterelnökség az SBGK ügyvédi irodánál és az Ész-Kernél – tudta meg a Hír TV.

A csatorna megjegyzi, az uniós Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a hirdetmény, amelyből kiderül, hogy csak egy induló volt a megbízásért, vagyis a két cég által közösen alkotott konzorcium. Korábban is nyertek már közösen megbízást, akkor összesen tízmilliárdért adhattak tanácsokat Lázár Jánoséknak.

A szerződést 2017 utolsó munkanapján, december 29-én kötötték meg a felek.

A hódmezővásárhelyi Ész-Ker Lázár János miniszter bizalmi köréhez tartozik, az SBGK ügyvédi irodának pedig az a Bajkai István is a tagja, aki Orbán Ráhel jogi képviseletét is ellátta, most áprilisban pedig a Fidesz színeiben indul Terézvárosban egyéni képviselőként.

Az újabb százmilliók már szinte természetesnek tűnnek azután, hogy az elmúlt hónapokban nagyot hízott a tanácsadók díja: többletmunkára hivatkozva november 24-én egy szerződésmódosítással 708 millió forinttal emelték meg az Ész-Ker és az SBGK honoráriumát.

Az emelésről szóló hirdetmény december 29-én jelent meg a hazai Közbeszerzési Értesítőben – aznap, amikor a tanácsadók megkötötték az újabb, közel félmilliárdos szerződést is a Miniszterelnökséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.