Nem lesz miniszterelnök-jelöltje a Momentumnak

A párt úgy látja, Dunát lehet rekeszteni a kormányfőjelöltekkel. Elfogadták az országos listát.

MN
2018. 01. 15. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlése elfogadta a Momentum országos listáját, illetve döntést hozott a miniszterelnök-jelöltség kérdésében is – derül ki a párt közleményéből.

Mint írták, a Momentum vasárnap úgy döntött, nem állít miniszterelnök-jelöltet. Az indoklásuk szerint azért, mert „Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot”.

Hozzátették: „a Momentumban hisszük, hogy csak többen, csapatban, közösségként tudjuk képviselni a nőket, a civileket, a vállalkozókat, a hátrányos helyzetűeket, a romákat, illetve a fiatalokat”.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy „generációs követeik” között van Brüsszelből hazaköltözött EU-s diplomata, vidéki roma polgármester, mozgáskorlátozott civil aktivista, konzervatív vidéki egyetemista, amerikai–magyar kettős állampolgár, többgyermekes családanya is.

„Ők azok, akik együttes erővel hitelesen tudják képviselni az egész nemzetet” – fűzték hozzá.

A Momentum emellett döntött arról is, hogy kik kerüljenek országos listájára. A lista első öt helyén az elnökség öt tagja szerepel, őket Lakatos Béla, Ács polgármestere, és Donáth Anna követi. A lista első tíz helyén szerepelnek Komárom-Esztergom megyei, Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Baranya megyei jelöltek is.

A lista első tíz helye:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.