Nem törlesztette határidőre az adósságát az ORÖ

Állítólag abban bíznak, hogy a kormány megvásárolja a Gellérthegy utcai székházukat.

MN
2018. 01. 12. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fizette vissza határidőre 300 millió forintos adósságát az ORÖ – írja a Romnet. A portál szerint a szervezet abban bízik, a kormány ez év elején vagy elengedi a milliárdos botrányprogramból fennmaradó visszafizetési kötelezettségét, vagy megvásárolja a Gellérthegy utcai székházukat.

A Romnet felidézi: az emberi erőforrások minisztere által lefolytatott vizsgálat számos szabálytalanságot állapított meg az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába nevű programjával kapcsolatban, ezért a kifizetett 2,5 milliárd forintos támogatásból 1,6 milliárd forintot visszakövetelt a roma szervezettől. Az ORÖ egy teljes éven át nem tudott fizetni, így 2016 karácsonya előtt „speciális támogatásként” 1,3 milliárd forintot kapott a kormánytól, hogy rendezni tudja az adósságát, és a maradék 300 millió forintra részletfizetési megállapodást kötöttek havi 7 millió forintos keretösszeggel. A kontraktus szerint 2017 végén egy összegben kellett volna visszafizetni a maradék adósságot, de az önkormányzat ennek nem tett eleget.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.