Ráküldené a Fideszre az ÁSZ-t az Együtt

A párt szerint az állami intézménynek meg kell vizsgálnia a kormánypárt által lefoglalt közterületi hirdetéseket.

MN
2018. 01. 18. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Immár nyilvánvaló – hivatalosan nem cáfolt, piaci információk alapján –, hogy a Fidesz és a kormányzati kommunikáció a szabad plakáthelyek jelentős részét lefoglalta. Egy plakáthely lefoglalásához ma már előleget kell fizetni, ami ez esetben akár 500–800 millió forint is lehetett” – hívta fel a figyelmet Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ezért Juhász Péter, az ellenzéki párt elnöke és Szigetvári Viktor hivatalos kockázatjelzést tesz az Állami Számvevőszéknél, hogy vizsgálat induljon az ügyben. A párt szerint az állami intézménynek utána kell járnia a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések piaci értékének, mennyiségének és a piaci, illetve szerződéses árnak.

Szigetvári hozzátette: az ÁSZ-nak meg kell vizsgálnia a közterületi hirdetések foglalásához szükséges pártfinanszírozási likviditás forrását, számvitelileg helyes elszámolásának módját. Az Együtt szerint a számvevőknek utána kellene járniuk a Fidesz által lefoglalt közterületi hirdetések és a Kormányzati Kommunikációs Központ által lefoglalt közterületi hirdetési felületek esetleges összefonódásának is.

A párt úgy véli, felmerül annak a gyanúja, hogy a kormányzati intézmény tartja foglalásban a később a Fidesz által használandó felületeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.