RTL Klub: Pénzért kínálnak újszülötteket Magyarországon

A Fókusz rejtett kamerás felvételén egy férfi ötmillió forintot kért a születendő gyermek örökbe adásáért.

MN
2018. 01. 17. 21:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen szeretnének örökbe fogadni, jelenleg 2500 család vár ilyen módon gyermekre. Sokszor három-négy évig is. A nagy kereslet miatt dönt egyre több terhes nő úgy, hogy pénzt kér magzatáért, még akkor is, ha ez bűncselekmény – derül ki az RTL Klub Fókusz című műsorának riportjából.

A műsor bemutatott egy rejtett kamerás felvételt, amelyen egy férfi beszél arról, szöget ütött a fejébe, hogy születendő gyermeküket megtarthatnák és eladhatnák. A férfi és felesége több millió forintot kért a még meg nem született gyermekért. A riporter internetes hirdetésére néhány nap alatt jelentkezett a pár, és a férfi egyértelműen közölte, hogy pénzt akarnak, konkrétan ötmillió forintot.

Budavári Zita, az örökbefogadást segítő Bölcső Alapítvány elnöke a Fókusznak azt mondta: szervezetük huszonhárom éve működik, de több mint tíz évig egyáltalán nem hallott ilyen történetről. Tíz évvel ezelőtt először egy „ötmilliós történetről” hallott, majd két éve személyesen is belefutott egy „hárommilliós történetbe”. Az utóbbi időben jelentős méreteket öltött ez a gyakorlat, pedig a törvény szerint emberkereskedelemnek minősül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.