Schmidt Mária lapja Matolcsy Györgyöt választotta az év emberének

A Figyelő a méltatás szerint „a 2010-es évek elején végrehajtott gazdaságpolitikai fordulatot” díjazta.

MN
2018. 01. 11. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét nevezte meg a 2017-es év embereként a Figyelő. A Schmidt Mária történész-üzletasszony érdekeltségébe tartozó lap a méltatás szerint „a 2010-es évek elején végrehajtott gazdaságpolitikai fordulatot és annak eredményét” díjazta. 

A Figyelő cikke szerint az év emberét a szerkesztőség választotta, de arról nem írnak, ez hogyan zajlik, illetve hogy voltak-e más jelöltek is. A lapban több ismert ember is megszólal, és méltatja az MNB elnökét, például Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke, akinek budai lakásában állítólag egy időben Matolcsy és barátnője (ma már felesége) lakott.

A csütörtökön megjelent lapszám interjút is közöl a jegybankelnökkel, aki úgy számol: az infláció 2019 közepén érheti el a 3 százalékos szintet, de ehhez szükség van az alapkamat történelmi mélyponton tartására. A forint gyengesége szerinte relatív, a lényeg, hogy stabil az árfolyam. Az eurócsatlakozáshoz pedig Matolcsy szerint az szükséges, hogy „kellően szűk” legyen a rés az eurózóna és a hazai gazdaság közt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.