Semjén: A Naffa család ügye mutat rá arra, hogy jól működik a rendszer

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, ő nem lobbizott a családért, csupán a feladatát végezte.

MN
2018. 01. 17. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt szeplőtlen Zaid Naffa, de ez nem befolyásolta, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott tiszteletbeli jordán konzul testvérei magyar állampolgárságot kapjanak – jelentette ki Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes a Hír TV-nek azt mondta: ő nem lobbizott a családért, csupán a feladatát végezte, amikor állampolgársági kérelmüket – a külügyminisztérium kérésére – az államfőhöz továbbította.

A kereszténydemokrata politikus szerint épp a Naffa család esete mutat rá arra, hogy milyen jól működik a magyar rendszer.

„A Naffa család tekintetében, ahol biztonsági kockázat volt, azt a titkosszolgálatok jelezték, következésképpen le is blokkoltam az egészet. Következésképpen az illető nem kapta meg, hiába javasolta egy arra hivatott állami szerv” – magyarázta Semjén.

Hozzátette: miután „találat” volt, és „úgy tűnik, hogy esetleg szeplők voltak”, nem is kapta meg az állampolgárságot. „Azért azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy ha egyébként a külügyminisztérium fontosnak tartja, hogy az illető megkapja (az állampolgárságot), és egyébként nincs ilyen természetű kizáró ok, akkor csak azért ne kapja meg, mert a testvérének voltak szeplői. Ez olyan, mint ha azt mondanák, hogy például önt nem veszik fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy Sport szeletet a közértből” – fogalmazott.

Mint megírtuk, „messzemenően támogatta” a kormány egyik legkedvesebb arab üzletembere, Zaid Naffa testvéreinek honosítási kérelmét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Lapunk az LMP-s Demeter Márta iratbetekintésére hivatkozva írta meg, hogy az érintett Tarik Naffa és Huda Naffa meg is kapta a magyar állampolgárságot még 2014-ben.

A két testvér közül Tarik Naffa személye egyébként különösen érdekes. Ugyanis – ahogy Demeter Márta kiderítette – ő is eljárt annak érdekében, hogy a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi, tavaly januárban elhunyt Ghaith Pharaon tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.