Stefka István megrémült Konrád György szavaitól, újabb békemenetet akar

A fő szervező aggódik a választás tisztaságáért, ezért újra utcára vinné a kormány szimpatizánsait.

MN
2018. 01. 15. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Békemenet kell! Itt az idő! Legyen újra békemenet Magyarországért!” – e szöveggel hívja utcára a kormánypárti híveket blogján Stefka István, a kormányközeli Pesti Srácok lapigazgatója, a korábbi menetelések fő szervezője.

Stefka István az április 8-i választás zavartalan lebonyolítása miatt aggódik. Mint írja, „a látszólagos nyugalom mellett mégis újra veszély van! A külföldről pénzelt multinacionális erők, politikai faktumok demokratikus szervezeteknek álcázva, belső, magyarországi árulókkal felvértezve, egy valóságos ötödik hadoszloppal – Soros-szervezetekkel – meg akarják akadályozni, meg akarják zavarni, hogy az április 8-i országgyűlési választás rendben megtörténjen” – vázolta fel vízióját a lapigazgató, amely egyébként – nem meglepő módon – egybevág a kormánypropagandával.

A Békemenet fő szervezőjét különösen Konrád György szavai rémítették meg, miszerint „a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova”. Stefka szerint „ez a stílus emlékeztetett a magyar kommunisták durva, megfélemlítő és csalással teli 1948-as választásaira, amelyek után a gyilkosságokkal, törvénytelenségekkel teli Rákosi-korszak következett”.

Még 2014 márciusában, a választások előtt szervezték a legutolsó békemenetet. Persze többször is felröppent a hír, hogy lesz újabb, de végül mindegyik elmaradt. Az olimpia elleni aláírásgyűjtésnek is majdnem menetelés lett a vége, ám Csizmadia László, a CÖKA–CÖF elnöke meghátrált, mert úgy érezte, hogy a felhergelt tömegeket nem szabad utcára vinni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.