Telekocsikkal vinné szavazni a külföldön élő magyarokat a Momentum

Hajnal Miklós szerint nem biztos, hogy végül saját applikációt használnak majd.

MN
2018. 01. 11. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy autómegosztó applikációval segítené a Momentum, hogy a külföldön élő magyar szavazók könnyebben adhassák le szavazatukat az április 8-ai választáson az illetékes nagykövetségeken vagy konzulátusokon. Így például azok, akik távolabbról mennek Londonba szavazni, felajánlhatnák a kocsijukban lévő szabad helyeket másoknak. Arra is lenne lehetőség, hogy a költségeken faragni kívánók jelezzék: be szeretnének ülni valaki autójába a választás napján – írja a Zoom.hu. Információik szerint a Momentum informatikusokból álló csoportja fejleszti az applikációt, és már tesztelik is.

A portálnak Hajnal Miklós, a párt szóvivője elismerte, hogy terveznek egy ilyen alkalmazást. Emlékeztetett arra, hogy korábban is foglalkoztak a külföldön élők szavazási lehetőségeivel, a honlapjukon aloldalt is indítottak ebből a célból. „Már informáljuk a Nyugat-Európában élő magyarokat, ezen az oldalon meg is tudják nézni, hogy hol tudnak szavazni. A cél az lenne, hogy el is juttassuk őket a szavazóurnákhoz” – jelentette ki.

A szóvivő hozzátette: nem biztos, hogy végül saját applikációval oldják ezt meg, hanem megnézik, hogy van-e használható egyéb alkalmazás. „Abban biztos vagyok, hogy a következő a választásokon már nem lesz erre szükség. A Momentum programjában egyik legfontosabb prioritásként szerepel a levélben szavazás joga a külföldön élő magyar állampolgárok számára. Vagyis a teljes választójog visszaállítása” – fogalmazott.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.