Több mint kétmilliárd jut a budai egyházi gimnáziumok tornatermeire

Más civilizációk támadásáról és jókora összegekről beszélt keddi sajtótájékoztatóján a választásra készülő Simicskó István.

MN
2018. 01. 16. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 2 milliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott, amikor más civilizációk veszélyeztetik az európai, keresztény civilizációt, az itt élők életét, akkor kiemelten fontos a keresztény, katolikus templomok, intézmények fejlesztése.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: csak a XI. kerületben mostanáig 2,5 milliárd forintot fordítottak egyházi – többségében római katolikus, kisebb részben református és más kisebb keresztény – közösségek támogatására.

Ezek mellett most a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium fejlesztésére 1,2 milliárd, a Szent Margit Gimnáziuméra 1 milliárd forintot biztosítanak.

Bár az említett összegeket Simicsikó új támogatásként említette, nem egyértelmű, mikor döntöttek róluk: az egyházakra tavaly decemberben 80 milliárdos pénzeső hullott, és – mint az Index emlékeztet rá – a források között szerepelt a Szent Margit Gimnáziumot fenntartó, Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációnak szánt 1,2 milliárd forint is – lehet, hogy most ezt adták át sajtónyilvánosság előtt.

A Szent Imre Gimnáziumnak most ajánlott 1,2 milliárd valószínűleg egy „felmelegített” ígéret, hiszen fenntartójuknak, a ciszterci rendnek már tavaly júniusban 4,8 milliárdos fejlesztési támogatást ígértek, a célok között pedig már akkor szerepelt a Szent Imre Gimnázium bővítése.

Az biztos, hogy Simicskó Istvánnak most határozott érdeke a minél gyakoribb és pozitív hangvételű médiamegjelenés: a fideszes honvédelmi miniszter idén is indul képviselőjelöltként a fővárosi 2. számú választókerületében – vagyis Újbudán. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.