Újszülöttet találtak a békéscsabai kórháznál

Egy egészséges csecsemőt hagytak a főbejárat melletti babamentő inkubátorban.

MN
2018. 01. 10. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészséges újszülöttet találtak a békéscsabai kórház dolgozói kedden délben a főbejárat mellett elhelyezett babamentő inkubátorban. A 2900 gramm súlyú, 49 centiméterrel született kislány a kórházban a Réthy Fruzsina nevet kapta – írja a Behir.hu.

Az osztályvezető főorvos a portálnak elmondta: mivel a várandóság nem ismert, további vizsgálatok várnak a csecsemőre, a szükséges védőoltások mellett pedig megelőzésképpen antibiotikumos kezelést is kap. Ezzel párhuzamosan a kórház elindította a gyámügyi eljárást, néhány héten belül kerülhet örökbefogadó szülőkhöz a kislány.

A babamentő inkubátor 2006 óta működik Békéscsabán. Az eltelt idő alatt ez volt a kilencedik eset, hogy újszülöttet hagytak ott. A Behir.hu azt írja, két perc telik el azután, hogy valaki kinyitja a babamentő inkubátor ajtaját és behelyezi a csecsemőt – ennyi ideje van a gyermekéről lemondó szülőnek elhagynia a helyiséget és névtelennek maradni. Ezt követően megszólal a riasztó a kórház portáján, az ügyeletes orvos pedig azonnal a helyszínre érkezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.